17/05/2017

3.000 alumnes del Camp de Tarragona visiten la carpa de circ de Passabarret


Les carpes de circ que cada any instal·la la companyia Passabarret als jardins de Casa Fèlix, a Valls, comencen a tenir vida pròpia amb la visita d’uns tres mil nens i nenes que fins a finals de maig visitaran aquest espai tan singular. Durant una jornada sencera, alumnes de diferents centres del Camp de Tarragona viuen de primera mà la vida circense posant a prova les seves habilitats amb diferents activitats de circ, des dels equilibris o els malabars fins als trapezis o l’assistència a un espectacle final amb quatre artistes. Una proposta diferent pels amants del “més difícil encara”.

Ja és la cinquena temporada que la Cia. Passabarret converteix Valls en un punt de referència per les escoles que volen passar un dia al circ i aprendre com funciona. La proposta educativa “L’escola va al circ” de la companyia vallenca ha superat enguany l’assistència de temporades anteriors, fet que permetrà que alumnes de més de trenta centres participin d’una jornada lúdica i formativa. Majoritàriament els alumnes provenen del Camp de Tarragona, si bé és cert que també s’hi han inscrit alumnes de la província de Lleida o de Barcelona.

“Cada any renovem el contingut de l’espectacle, però també el disseny de l’espai i el contingut d’algunes activitats”, explica Oriol Llop, responsable de la proposta educativa de Cia. Passabarret. “Poder treballar a Casa Fèlix és un luxe, doncs l’espai és ideal per una activitat d’aquestes característiques, amb una àmplia zona d’aparcament i ombres perquè els nanos puguin dinar còmodament”. Així, cada any són més els centres que s’apropen a la gran carpa de circ, que té un aforament per 250 persones i que, a més, fuig de la carpa convencional de circ, doncs és una estructura geodèsica. De fet, Cia. Passabarret ha estat una de les companyies pioneres de l’Estat en treballar circ amb domos geodèsics, fent la seva primera gira el 2014 amb carpa pròpia.

“La gràcia és que tots els monitors participants són artistes de circ en actiu”, afegeix Llop. A més dels membres de la companyia de Valls, hi participen els reusencs Mortelo&Manzani i el pallasso Albert Vinyes. Cada temporada la proposta ha tingut més inscrits i més escoles participants, “sobretot gràcies al boca-orella”, explica, “doncs és una proposta molt singular que fins fa uns anys era impossible de trobar a la província de Tarragona”.

D’altra banda, la carpa també s’utilitzarà properament per presentar un espectacle de gran format, dins del cicle de “Teatres a Valls”, en conveni amb l’Ajuntament. En altres edicions d’aquest espectacle de gran format ja han passat artistes com Leo Bassi, Pepe Viyuela o Tortell Poltrona. Enguany, però, és el torn de la coneguda troupe de pallassos francocatalana Los Excéntricos, que oferiran el seu espectacle “The Melting Potpourri”. Los Excéntricos són comediants, músics, malabaristes… Un trio atípic que ha renovat la figura del clown amb una poètica d'arrel súper realista que busca l'equilibri entre modernitat el classicisme provocant una allau de rialles. Durant més de 30 anys de gira han defensat l'art del clown, tasca distingida amb diferents reconeixements com el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El preu de les entrades és de 12€ (anticipada) y 15€ (taquilla), i es poden comprar al portal d’internet ticketea, a les taquilles del Teatre Principal de Valls o a La Circoteca, l’espai de circ que té la companyia Passabarret al nucli urbà de Valls.

FOTOS:


  • 3.000 alumnes del Camp de Tarragona visiten la carpa de circ de Passabarret
  • 3.000 alumnes del Camp de Tarragona visiten la carpa de circ de Passabarret
  • 3.000 alumnes del Camp de Tarragona visiten la carpa de circ de Passabarret
  • 3.000 alumnes del Camp de Tarragona visiten la carpa de circ de Passabarret
Recomana-ho