Nosaltres


Cia Passabarret es funda el maig de 1995 a Valls (Tarragona), amb joves artistes de carrer que decideixen ordenar i posar en escena alguns dels seus números més elaborats. Així va sorgir el seu primer espectacle 
Qui té la pela?, que s'estrena a la XIII Marató de l'Espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona (maig de 1996), fet que va permetre que el grup es donés a conèixer al gran públic.

El primer espectacle amb el qual han girat a nivell nacional és el show itinerant i musical Tandarica Orkestar (2004), que els ha portat als més destacats festivals de teatre de carrer d'Espanya, actuant fins i tot a Mònaco, França, Holanda, Jordània, Cuba o Colòmbia, i al costat d'alguns dels més importants noms de la música balcànica, com Fanfare Ciocarlia o Emir Kusturica.

Al llarg dels anys, han treballat amb artistes de rellevància com Peter Ercolano, Monti o Pepa Plana, encara que destaca la influència de destacats pallassos com Chacovachi o Jango Edwards, amb qui han col·laborat estretament. Concretament, al costat de Jango Edwards, el 2010 van estrenar a Fira Tàrrega l'espectacle Big Boss & Tandarica Circus, en el qual el clown americà exercia de mestre de cerimònies.

Al 2014 van iniciar la seva primera gira amb carpa pròpia per Catalunya, Tandarica Circus Experience, incorporant a la companyia artistes catalans, finlandesos i també del Circ Nacional de Cuba. El mateix any realizen la seva primera expedició amb Pallassos Sense Fronteres.

Cia. Passabarret realitza anualment una centenar d'actuacions amb les seves diferents propostes. L'octubre de 2012 va obrir el seu propi centre de creació i producció d'espectacles anomenat La Circoteca, a més de la seva escola de circ. La Circoteca va ser premiada amb el Premi de Circ Zirkòlika 2015, en la categoria de millor iniciativa per la projecció de circ de Catalunya.

El 2018 estrenen Josafat, un espectacle de circ de sala basat en la novel·la modernista de Prudenci Bertrana i dirigit per Adrián Schvarzstein. Aquest espectacle ha estat premiat amb el Gran Premi BBVA Zirkòlika dels Premis de Circ de Catalunya, com a millor espectacle de l'any, estant també nominat a millor espectacle de sala i a millor número de circ. El 2019 la companyia s'incorpora a la gira 'Vekante' del Circ Teatre Rosa Raluy com a pallassos titulars, sent la seva primera experiència en el circ clàssic itinerant.

El 2022 estrenen el seu nou espectacle, ‘Rocket Carnival Clownz’, després de dos anys d’aturada artística a conseqüència de la pandèmia i la necessitat de reestructurar internament el funcionament de la companyia. El 2023 estrenen també 'Versus', un espectacle de petit format.

El 14 d'octubre de 2023 s'estrena la sèrie de televisió 'Rocket Talent Fest', ideada per Cia. Passabarret i coproduïda per La Xarxa de Televisions Locals (LaXarxa+) i TAC12. És la primera incursió de la companyia al món de la televisió, amb una sèrie de ficció de 12 capítols de 25 minuts cadascun, que parla sobre el món de les pallasses, els pallassos i el circ a Catalunya.

Actualment, Cia. Passabarret està integrada per Dèlia Batet (fundadora, 1995) i David Sancho (2002), treballant eventualment amb altres artistes com a integrants de la companyia per determinats projectes i espectacles.


Històric d'espectacles de Cia. Passabarret:

- Qui té la pela? (1995)
- Foc (1996)
- Vham! (1997)
- Joguines (1998)
- Giravolt (2001)
- Més Joguines (2002)
- Tandarica Orkestar (2004)
- Taller La Berta -taller de circ- (2005)
- Pequenho (2007)
- Cabaret Beso a Beso, amb Albert Vinyes i Guillem Albà (2007)
- Cabaret Pallassatta, amb Peter Ercolano (2008)
- La Fàbrica de tires (2008)
- El Temple d'Agni (2010)
- Big Boss & Tandarica Circus amb Jango Edwards (2010)
- Convictus (2011)
- Tandarica Circus (2012)
- Rodolfo&Rita (2013) 
Tandarica Circus Experience (2014)  
Tandarica Bastard Orkestar (espectacle musical) (2014)  
- Josafat (2018)
La Carpa Invisible del Sr. Trifelli -instal·lació i taller de circ- (2020)
Rocket Carnival Clownz (2022)
- Versus (De cap al circ) (2023)
La Caravana del Dr. Masterfil - espectacle conjunt amb Cia. Eudald Ferré (2024)

Premis rebuts:

- Primer Premi a l'espai OFF de Fira Trapezi 2005 al millor número. Espectacle 'Pequenho'
- Premi Zirkòlika 2015 a la Millor iniciativa per a la projecció del circ per 'La Circoteca, Centre de Creació Circense'
- Gran Premi BBVA Zirkòlika 2018 al Millor Espectacle de Circ per 'Josafat'
Premi Zirkòlika 2019 al Millor Espectacle de circ de carpa per 'Vekante' del Circ Teatre Rosa Raluy (Cia. Passabarret eren els pallassos titulars de l'espectacle en rebre el premi)

La nostra activitat compta amb el suport de:


Som socis de: