18/01/2019

Johnny Melville, Àlex Navarro i Loco Brusca, noms propis a la Circoteca aquest 2019


L’escocès Johnny Melville és un pallasso de prestigi internacional, reconegut a tot el món, amb participacions i èxits als millors festivals del gènere. Té setanta anys i es manté en actiu, amb una energia desbordant que fa que ningú no pugui donar crèdit a la seva edat. Ha escrit, al costat de noms com Nola Rae o Jango Edwards, les lletres daurades de la renovació del clown a Europa. És història viva del pallasso. I actuarà a La Circoteca el proper mes de març, en una sessió única i especial, amb un aforament molt reduït, de poc més de cinquanta persones. I aquesta és, segons comenten els membres de Cia. Passabarret, l’essència d’aquest espai de circ i pallassos: “hi passen coses màgiques i sovint irrepetibles. Només cal estar-hi atent”.

El dia 8 de març, serà especial, com va ser fa uns anys l’actuació estel·lar de Leo Bassi a La Circoteca. Ara és el torn de Johnny Melville, en el què l’espai anomena “Circoloqui”, que són espectacles de petit format per un aforament de públic molt reduït, generalment amb artistes novells o amb espectacles en rodatge, i en què el pagament de l’entrada es fa per taquilla inversa, és a dir, passant el barret. Fins al proper mes de maig, n’hi haurà quatre d’espectacles, a més d’aquest. El pallasso català Adrià Viñas, de la Cia. LePuant arribarà el 15 de febrer. Albert Vinyes presentarà el seu nou espectacle ‘Teh Show’ el 26 d’abril. I la pallassa reusenca Alexandra Martini, estrenarà el seu nou treball el 31 de maig.

D’altra banda, i dins de la programació de Teatres a Valls, l’artista argentí Luis Loco Brusca presentarà el seu nou espectacle “The train… is gone!” a la carpa de circ de Cia. Passabarret el 18 de maig, que estarà plantada com cada any als jardins de Casa Fèlix. Els preus són de 12 o 15€, i es poden acoseguir en venda online o a les taquilles del Teatre Principal de Valls. Aquest nou espectacle de Loco Brusca és un nou registre del clown, i es va presentar al passat Festival de Pallassos de Cornellà.

Pel que fa a la formació, el pallasso català Àlex Navarro oferirà un curs intensiu de clown a La Circoteca el cap de setmana del 16 i 17 de març. Navarro ha treballat a diferents festivals de pallasso del món, i ha estat el primer pallasso hispà del Cirque du Soleil, a l'espectacle "Mystere" a Las Vegas, entre 1998 i el 2000. Als darrers anys s'ha especialitzat en la direcció i la formació, voltant el món amb els seus cursos de clown. És també l'editor del llibre de Caroline Dream "El payaso que hay en ti” i el creador de la web sobre el món del pallasso més coneguda en l'àmbit hispà www.clownplanet.com

Finalment, una de les activitats “estrella” de l’hivern a La Circoteca és el ‘Circ en família’, que suma cada any nous adeptes i entusiastes, bo i buscant una proposta singular amb què gaudir amb tota la colla de casa. Es realitza tots els primers diumenges de febrer, març i abril, i consisteix en un taller de gran format on només hi ha una condició: juguen tant els grans com els petits. “Ja des de finals de novembre, moltes famílies ens pregunten quan el farem”, explica la Dèlia Batet, fundadora de Cia. Passabarret. Enguany es farà els dies 3 de febrer, 3 de març i 7 d’abril.

D’altra banda, l’activitat circense continua a l’espai, doncs durant tot el curs i fins a finals de maig es realitzen els cursos regulars de l’escola de circ de Cia. Passabarret, tant per infants (a partir de tres anys) com per adults.

Es pot trobar més informació de cadascuna de les activitats a les xarxes socials de La Circoteca o al web www.passabarret.com

FOTOS:


  • Johnny Melville, Àlex Navarro i Loco Brusca, noms propis a la Circoteca aquest 2019
  • Johnny Melville, Àlex Navarro i Loco Brusca, noms propis a la Circoteca aquest 2019
  • Johnny Melville, Àlex Navarro i Loco Brusca, noms propis a la Circoteca aquest 2019
  • Johnny Melville, Àlex Navarro i Loco Brusca, noms propis a la Circoteca aquest 2019
  • Johnny Melville, Àlex Navarro i Loco Brusca, noms propis a la Circoteca aquest 2019
Recomana-ho