16/02/2016

Leo Bassi i Tortell Poltrona centren les activitats de La Circoteca de Valls


Cursos amb la prestigiosa contorsionista Ane Miren o el reconegut bufó Leo Bassi, espectacles amb noms propis com Tortell Poltrona, Moi Jordana o la pallassa tarragonina Marta Renyé, i activitats com els tallers oberts per famílies o una projecció exclusiva per a pallassos als cinemes Ocine de Les Gavarres centren les activitats que proposa La Circoteca de Cia. Passabarret fins al proper mes de maig. Cia. Passabarret segueix amb la seva tasca divulgativa del món del circ al Camp de Tarragona amb propostes molt diverses i interessants, tant pels aficionats al món del circ i els pallassos com pels que no ho són, sempre amb l’objectiu què es respiri circ durant tot l’any.

Leo Bassi tornarà el pròxim mes de març a Valls, i ho farà d’una manera molt singular: oferint una conferència i un taller de pallasso a La Circoteca. També aterrarà a la carpa de circ de Cia. Passabarret en Tortell Poltrona, presentant al mes de maig el seu espectacle “Post-clàssic”. La contorsionista Ane Miren, que ha treballat en espectacles al costat de figures com Lluís Llach i que és l’especialista més prestigiosa a nivell nacional, també oferirà un curs de flexibilitat a l’espai de circ de Valls al maig. “Tenim la gran sort de comptar amb els professionals més prestigiosos i reconeguts”, comenta Dèlia Batet, responsable de La Circoteca. “És una programació àmplia d’activitats, tant lúdiques com formatives, que busca oferir propostes de circ a tota la gent aficionada del Camp de Tarragona”, afegeix.

Pel que fa a l’exhibició d’espectacles, La Circoteca oferirà el seu cicle habitual d’actuacions sota el nom de “Circoloqui”. Es tracta d’oferir propostes d’artistes joves i en rodatge, tenint un contacte directe amb l’espectador que, en acabar, pot parlar i intercanviar opinions amb l’artista. Aquests “circoloquis” es fan a taquilla inversa, és a dir, el públic paga en sortir de la sala i no en entrar, posant cadascú el preu oportú pel què ha vist. Així, el primer anirà a càrrec del malabarista Moi Jordana, que estrena l’espectacle “The Vals Paper”, dirigit per Jordi Aspa. Serà el dijous, 25 de febrer. La pallassa tarragonina Marta Renyer també passarà per l’escenari de La Circoteca amb el seu espectacle “El Gran Cabaret d’Elvira” el dia 22 d’abril. Leo Bassi també participarà al “Circoloqui” el 18 de març, amb una prometedora conferència-espectacle amb un aforament molt limitat i, això sí, un preu fix de 10 euros. Fora d’aquest cicle, Cia. Passabarret també proposa l’espectacle “Post-clàssic” de Tortell Poltrona, que torna a Valls amb un espectacle que oferirà el 21 de maig a la carpa que la companyia vallenca tindrà plantada als jardins de Casa Fèlix. Les entrades es poden comprar per internet o a la taquilla del Teatre Principal de Valls.

Pel que fa a la formació, aquest semestre La Circoteca ofereix tres propostes ben singulars. Per començar un curs de contact-dance a càrrec de l’artista valencià Igor Llorca, una disciplina que és tot un viatge des de la percepció del propi cos a la trobada amb altres individus. Serà el 5 de març, amb quatre hores de durada i per a nivell d’iniciació. El preu és de 25 euros. Leo Bassi oferirà un curs de pallasso el 19 de març, de dia sencer. Les places són molt reduïdes i el preu és de 100 euros, incloent-hi l’entrada a la conferència del dia anterior. I finalment, Ane Miren, considerada la millor contorsionista nacional, oferirà un curs de flexibilitat i contorsió del 13 al 15 de maig. Els preus són de 80 euros (només flexibilitat) i de 100 euros (flexibilitat i contorsió). És una oportunitat única per treballar al costat d’una artista que és una gran especialista, molt reconeguda al sector.

En l’àmbit familiar, els dos primers diumenges de març i abril La Circoteca tornarà a obrir l’espai amb els tallers familiars “Circ en família”. El 6 de març i el 3 d’abril, de 11h a 13h, l’espai es converteix en un laboratori de circ on pares i fills poden experimentar i jugar plegats amb diferents activitats circenses, a tall de taller no dirigit. És una de les propostes més exitoses i populars de La Circoteca, a la que també s’hi sumen altres espais de circ de Catalunya. El preu de l’entrada és de 5 euros per família, que inclou un adult i un infant, amb un suplement d’un euro per cada membre “extra” de la família.

I com a curiositat, Cia. Passabarret i els Cinemes Ocine de Les Gavarres (Tarragona) oferiran un passi privat i exclusiu per a pallassos (amateurs i professionals) de la pel·lícula “Sólo para payasos” de Lucas Martelli, el dia 30 de març. Es tracta d’una pel·lícula-documental rodada a la Convenció Nacional de Payasos de Buenos Aires. “Ens agradaria congregar al cinema a la major quantitat de pallassos de la província, per veure’ns les cares i poder fer una activitat poc comú i sorprenent”, comenta Batet. Tota la informació de les activitats es podrà trobar al web de la companyia i a les seves xarxes socials.


25 de febrer
CIRCOLOQUI a La Circoteca
Moi Jordana presenta: ‘The Vals Paper’
A les 18.30h i a les 20.30h · Entrada a la gorra

5 de març
CURS DE CONTACT DANCE
Curs d’iniciació a La Circoteca, amb Igor Llorca
De 10h a 14h · Preu: 25€ (20€ pels ja alumnes)

6 de març
CIRC EN FAMÍLIA  a La Circoteca
De 11h a 13h · 5€ per família (1 adult + 1 nen/a)
Suplement d’1€ per cada membre ‘extra’

18 de març
CIRCOLOQUI amb LEO BASSI a La Circoteca
Conferència-espectacle a les 22h
Entrada: 10€

19 de març
CURS DE PALLASSO amb LEO BASSI
De 10h a 14h i de 15.30h a 19.30h
Preu 100€ (inclou la conferència del dia 18)

30 de març
PEL·LÍCULA: ‘SÓLO PARA PAYASOS’
Trobada i projecció exclusiva per pallassos!
Als cinemes OCINE Les Gavarres

3 d’abril
CIRC EN FAMÍLIA  a La Circoteca
De 11h a 13h · 5€ per família (1 adult + 1 nen/a)
Suplement d’1€ per cada membre ‘extra’

22 d’abril
CIRCOLOQUI a La Circoteca
Marta Renyer presenta: ‘El Gran Cabaret d’Elvira’
A les 20.30h · Entrada a la gorra

Del 13 al 15 de maig
CURS DE FLEXIBILITAT I CONTORSIÓ
A La Circoteca, amb ANE MIREN
Dia 13 tarda, 14 i 15 matí · Preus 80€/100€

21 de maig
Actuació especial: TORTELL POLTRONA
A la carpa de circ, als jardins de Casa Fèlix
A les 18h · Entrades a 12€/15€

FOTOS:


  • Leo Bassi i Tortell Poltrona centren les activitats de La Circoteca de Valls
  • Leo Bassi i Tortell Poltrona centren les activitats de La Circoteca de Valls
  • Leo Bassi i Tortell Poltrona centren les activitats de La Circoteca de Valls
Recomana-ho